Workshop Gezond Werken

Deze interactieve workshop legt niet alleen uit hoe deelnemers hun werkplek moeten inrichten en instellen, de workshop legt ook de focus op het voorkomen van fysieke of mentale klachten. Een inefficiënte werkomgeving kan immers stress, frustraties en allerlei lichamelijke ongemakken opleveren. De leerzame sessie heeft een duidelijk preventief karakter. De ergo-expert van ErgoZit zet hierbij ook nadrukkelijk in op het vergroten van het bewustzijn bij de deelnemers. Bijvoorbeeld:
– het inzicht om verstandig en toekomstgericht om te gaan met de eigen gezondheid;
– het inzicht dat iedereen verantwoordelijk is voor de eigen gezondheid en dat dat een 24/7 kwestie is
– het leren grenzen te stellen aan de persoonlijke belastbaarheid;
– de relatie tussen de groeiende automatisering versus de daarmee gepaard gaande inactiviteit

Er zijn meer onderwerpen die aan bod komen zoals de werking van het menselijk lichaam vanuit de simpele vraagstelling ‘Wanneer en waarom krijg ik pijn?’ Negatieve en positieve stress komen aan de orde. Wat heb ik nodig voor een ideale werkplek? Hoe richt ik mijn werkplek in? Wanneer zit ik goed?
Voorts behandelt de ergo-expert een programma met daarin dagelijkse oefeningen. Ook het voor de werkende mens essentiële ‘ontspannen’ wordt hierin betrokken alsmede enkele handige beweegadviezen.

Direct na de workshops worden de deelnemers door een adviseur bezocht. Tijdens dit bezoek worden de persoonlijke instellingen op de werkplek beoordeeld en volgt een eventueel verbeteradvies. Dit zal schriftelijk worden teruggekoppeld.

Doelstelling
– vergroten inzicht van de ontstaanswijze van klachten
– toename bewustwording eigen verantwoordelijkheid ten aanzien van gezondheid
– hoe stel ik mijn werkplek juist in
– effectieve oefeningen en beweegtips gedurende de dag
– stress als energiebron

Gebruik onderstaand formulier om direct een afspraak te plannen.