Start nu met ergonomisch werken

In een ergonomische werkomgeving werk je prettiger en functioneler. Een gezonde werk- en zithouding is goed voor lichaam en voor geest. In de meeste gevallen zijn de bureaustoel waarop u zit en de bureautafel waaraan u werkt bepalend voor die werkhouding. U kunt zelf ook veel doen aan ‘gezonder werken’. Beginnend met een bewustere werkhouding bijvoorbeeld. Als u ervan doordrongen bent dat een langdurige passieve zithouding slecht is voor uw gestel, snapt u dat u actiever het zitten moet gaan benaderen. Wellicht lukt het om vaker afwisseling te zoeken in uw werk qua werkzaamheden en houdingen? Neem eens vaker een korte pauze om uw zithouding te onderbreken. Natuurlijk is regelmatig bewegen goed voor lijf en leden. Probeer overbelasting te voorkomen, zowel in fysieke als in mentale zin. De ergonomie-expert kan u ook bewust maken van de mentale eigenschappen van een gezonde werkhouding.

Ergonomisch werken heeft dus een praktische component zoals uw bureaustoel, ander meubilair en andere middelen. Maar het heeft ook met bewustzijn te maken. Hoe meer u zich bewust bent van de gevolgen die een verkeerde zithouding en inactiviteit kunnen hebben, hoe gemotiveerder u bent om het beter te doen.
ErgoZit kan u adviseren en begeleiden bij het omvormen van uw werkomgeving naar een ergonomisch verantwoorde fijne werkplek. Uiteraard is de bureaustoel of -kruk daarbij cruciaal. Ergonomisch werken kan echter ook een vernuftig hoog-laagtafel bevatten waardoor er afwisselend staand en zittend gewerkt kan worden. Er zijn nog meer ergonomische hulpmiddelen die wellicht op uw situatie van toepassing zijn. Op deze website vindt u allerlei mogelijkheden die het zitten betreffen.

Voorkom klachten, ga ergonomisch werken!
Een verkeerde zit- en werkhouding resulteren vaak in fysieke klachten zoals pijn in de rug, ledematen en gewrichten. Concentratiestoornissen en hoofdpijn zijn ook dikwijls het gevolg hiervan. Verkeerd zitten benadeelt de gezondheid, de prestaties en het werkplezier. Als u dit herkent, neem dan direct contact met ons op.