Tiltraining

ErgoZit verzorgt tiltrainingen voor een breed scala aan bedrijven en instellingen zoals zorgorganisaties, supermarkten, magazijnen en bouwbedrijven. Elke tiltraining wordt op maat gemaakt voor de toepassingen die in de betreffende organisatie gangbaar zijn. Tiltrainingen van ErgoZit kenmerken zich door ‘leren door doen’. Tijdens de training doen de deelnemers veel praktische vaardigheden op waar ze op de werkvloer direct baat bij hebben. De trainingsaanpak is gericht op het voorkomen van klachten en verzuim, en het bewustwordingsproces van verstandig omgaan met de mogelijkheden van het lichaam waarbij de belastbaarheid elke keer maatgevend is.

Onjuiste, statische werkhoudingen, verkeerde tiltechnieken, onbekendheid met hulpmiddelen en te weinig inzicht in de werking van het menselijk lichaam zorgen voor een verkeerde belasting en een toename van klachten en verzuim. Langdurige lichamelijke klachten in rug, nek of schouders hebben naast het verzuim ook een kwalijke invloed op de productiviteit. ErgoZit werkt samen met de betrokkenen aan een effectieve en duurzame oplossing.
​Tijdens de ErgoZit tiltraining is er is veel aandacht voor de toepassing van de technieken en kennis in de eigen werksituatie. Via huiswerkopdrachten, resultaatgerichte afspraken, reminders en het ‘maatjes-systeem’ maken deelnemers zich de gezondere en veiligere tiltechnieken eigen.

Wat kunt u verwachten
– Vergroten van het inzicht in eigen handelen en de ontstaanswijze van klachten
– Het effectief en functioneel toepassen van tiltechnieken
– Kennis geven van de verschillende hulpmiddelen en technieken om met meerdere personen te tillen

Gebruik onderstaand formulier om meteen een afspraak te plannen.