Workshop Gezond werken

Deze interactieve workshop legt niet alleen uit hoe u uw werkplek moet instellen, maar de workshop heeft een duidelijk preventief karakter en stimuleert mensen om verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen gezondheid.

Problemen aan het houding- en bewegingsapparaat vormen nog steeds de grootste reden tot verzuim. De toename van automatiseringsprocessen en de daarmee gepaard gaande lichamelijke inactiviteit zullen dit alleen maar versterken. 

De onderwerpen die besproken worden zijn: hoe werkt het lichaam, wanneer en waarom krijg ik ‘pijn’, negatieve en positieve stress, hoe richt ik mijn werkplek in, wanneer zit ik goed, juist instellen van een oefenprogramma, dagelijkse oefeningen, ontspanning en beweegadviezen.
 

Direct na de workshops worden de deelnemers door een adviseur bezocht. Tijdens dit bezoek worden de persoonlijke instellingen op de werkplek beoordeeld en volgt een eventueel verbeter advies. Dit zal schriftelijk worden teruggekoppeld.

Doelstelling

  • vergroten inzicht van de ontstaanswijze van klachten

  • toename bewustwording eigen verantwoordelijkheid ten aanzien van gezondheid

  • hoe stel ik mijn werkplek juist in

  • effectieve oefeningen en beweegtips gedurende de dag

  • stress als energiebron

Meer informatie aanvragen

Ervaringen van klanten

Richard Pinkaers Richard Pinkaers
Baanbreed Arbeidsbemiddeling

Ergo Zit heeft bij ons een Workshop Gezond Werken verzorgd. Goed gevoel omtrent de nadruk op ergonomie, eigen verantwoording en bewustwording hiervan. Zij proberen met de huidige middelen een zo goed mogelijk advies uit te brengen. Goed geregeld om deze club in te schakelen!

Ilona Veld Ilona Veld
Reclassering Nederland

Ergo Zit heeft bij ons workshops verzorgd voor de medewerkers. De medewerkers hebben dit als zinvol, prettig en praktisch toepasbaar ervaren. Het heeft inzichten gegeven die niet alleen in het werk maar ook in het dagelijkse leven bruikbaar zijn.

Bekijk onze aanpak