Opleiding Ergocoach

Met de opleiding Ergocoach leidt u een medewerker op die de kennis en de zorg draagt voor arbeidsomstandigheden binnen uw organisatie. U heeft binnen uw organisatie een enthousiaste groep medewerkers gevonden die dit op zich willen nemen. En nu bent u op zoek naar een gerichte en praktische opleiding voor uw aanstaande Ergocoaches. Ergo Zit kan u dit bieden.


Ergocoaches zijn medewerkers die een extra taak hebben op het gebied van preventie van fysieke belasting. Zij richten zich op de bronaanpak, de cultuurverandering en op het gedrag van uw medewerkers. Met hun enthousiasme en kennis kunnen zij anderen motiveren tot gezond en ergonomisch werken. Zij besteden structureel aandacht op de werkvloer aan het verbeteren van de arbeidsomstandigheden. Zij geven het juiste voorbeeld, beantwoorden vragen en zien toe op de naleving van de grenzen van fysieke belasting.

Voor wie

De opleiding Ergocoach die Ergo Zit verzorgt wordt gegeven binnen de verschillende branches. Iedere beroepsgroep heeft zijn specifieke aandachtsgebieden en wij hebben het opleidingsprogramma hier op afgestemd. Zo is er een opleiding voor kantoormedewerkers, industrie en zorg. 

Wat kunt u verwachten 

  • Na afloop van de opleiding kunnen de deelnemers de signalen van beginnende fysieke klachten onderkennen en kunnen zij de medewerker hierin begeleiden;

  • hebben de deelnemers kennis van de oorzaken van werkgerelateerde klachten en kunnen zij de werksituatie beoordelen op risicofactoren;

  • kunnen de deelnemers preventief handelen om werkplekgerelateerde klachten te voorkomen;

  • hebben de deelnemers inzicht in de (on)mogelijkheden van meubilair en hulpmiddelen.

Meer informatie aanvragen

Ervaringen van klanten

Ton van den Berk Ton van den Berk
Jumbo Supermarkten

Enige tijd geleden besloot Jumbo tot het geven van tiltrainingen om het verzuim aan te pakken. De training is door de medewerkers positief ontvangen. Door de vakkundigheid van de trainer zijn de medewerkers beter gaan nadenken over wat hun lichaam wel en niet kan.

Mirjam van Tuyl Mirjam van Tuyl
Crédit Agricole

Als start heeft onze Facility Manager gezorgd voor een werkplekonderzoek bij mij ter plaatsen. Als ARBO coach dacht ik wat valt mij nog te leren? Na een aantal aanpassingen en een aangepaste bureaustoel is het gelukt om van mijn rug en schouderklachten in de start flink te verminderen en uiteindelijk tot nihil aan klachten te komen. Dit had ik niet alleen voor elkaar gekregen. Door dit goede werkplekonderzoek besloten wij als ARBO coachen binnen CACF een Ergocoach opleiding bij Ergo Zit te volgen. Met deze training hebben we een nog betere kijk gekregen om een nog betere coach te zijn. Een betere kijk, een andere kijk. Bij twijfel gevallen is het prettig om een bedrijf als Ergo Zit in huis te kunnen halen voor ondersteuning.

Bekijk onze aanpak